torstai 12. kesäkuuta 2014

Takamus muurahaiskekoon

Lääkitys on vaihdettu beetasalpaajista alfa-beetasalpaajiin. Luettuani lääkeselosteen en viikkoon uskaltanut ottaa lääkkeitä, sillä kohdassa "älä käytä, jos.." lukee mm.

  • jos sinulla on hyvin hidas sydämen syke
  • jos sinulla on matala verenpaine.
  • jos käsiesi ja jalkojesi verenkierto on hyvin heikkoa ja siitä aiheutuu käsien ja jalkojen kylmyyttä ja kipua.
Öööh, ylläolevat olivat yksi syy, miksi tutkitaan ja lääkitään rytmihäiriöiden lisäksi. Toki lääkitys pitää vaihtaa, jos ei apua ole tullut edellisestä. Eikä edellinen juurikaan helpottanut. 
ja haittavaikutuksia:

Hyvin yleinen:
  • Huimaus
  • Päänsärky
  • Väsymys
  • Alhainen verenpaine
  • Sydämen vajaatoiminta
Ainahan lääkkeissä on haittavaikutuksia, varsinkin alkuun voivat lääkkeet aiheuttaa hieman epämiellyttäviä oloja kunnes keho tottuu. Soitinpa sitten vastaanotolle ja kerroin, etten ole uskaltanut aloittaa ylläolevista syistä. Hoitaja vakuutti, että koska kardiologi (minua näkemättä, mutta toki tutkinut paperini) oli määrännyt lääkkeen ja kyllä nyt kannattaisi aloittaa. Ensi viikolla kuitenkin on labra ja heinäkuun alussa kardiologi taas soittaa. Ennen labraa 3 vrk ilman lääkettä ja tiukka dieetti:

 - ei banaania
 - ei vaniljaa
 - ei suklaata (whaat)
 - ei kahvia (tottunut jo)
 - ei teetä (eiiih!)

itse en kyllä kovinkaan tiukaksi dieetiksi tuota kutsuisi, mutta vältettävät aineet ovat mulle vaikeasti vältettäviä. :)

Mulla on ollut tämän viikon ajan melkein lakkaamaton päänsärky. Jospa se johtuisi siitä, etten ole mitään lääkkeitä ottanut, sillä tämä aamu on toistaiseksi mennyt ilman päänsärkyä. Otin siis eilen illalla ensimmäisen lääkkeen, enkä saanut yöllä kunnolla nukutuksi, koska heräsin jokaiseen tykytykseen, otin aikaa, kauanko kestää, mittasin sykkeen, ja näin jo silmissäni sydänkohtauksen ja mietin jo etukäteen, miltä se tuntuu. Ehkä turhia pelkoja, mutta todellisia ja toivottavasti ohimeneviä. Todennäköisesti kuuluu taudinkuvaan. :)


Jos menis tuohon istumaan, ehkä saisi muuta ajateltavaa..?
Tämän ajan, reilu viikko siis, liikunta tulee olemaan hieman kevyempää. Mä en uskalla vetää itseäni piippuun, pelkkä uimarannan mäen ylös kiipeäminen, vaikkakin se ON todella jyrkkä, ei se nyt niin jyrkkä voi olla, saa minun silmäni sumenemaan ja sydämen hakkaamaan niin, että ahdistaa kaulaan asti. Nyt on pakko hellittää ja ehkä ensi viikon lopussa voi sitten taas vetää normirääkit, niin että voi "nauttia" siitä ja kärsiä oikealla tavalla.


  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti