keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hauki on kala




On se.
Tytär lähti isänsä kanssa sunnuntaiaamuna kuuden jälkeen kalaan ja palasivat tällaisen kanssa.




Isi oli luvannut lapsille käyvänsä jokaisen kanssa kahdestaan kalassa ja nyt oli tämän erän isoimman vuoro. Pienin on päässyt jo kahdesti, mutta vain sen tähden, että mä olen vienyt vain tytöt Suomenlinnaan teatteriretkelle. Isi vietti laatuaikaa pojan kanssa ja vei kalaan.


 Siinä sitä perataan ja tehdään fileitä

Järvestä nousee tällä hetkellä todella paljon haukea ja moni kertookin, että kotiin on kannettu liiankin kanssa. On jo tehty keitot, fileet, murekkeet, yms. ja sainkin hauskan vinkin, että Åker-Blom on tehnyt kirjan "Haukea sadalla tavalla"...toivotaan, ettei ihan niin monella eri tavalla tarvitse tehdä, vaikka en siis valita. Kala on hyvää ja kiva, että sitä saa omasta järvestä. Tuleehan siihen hienoinen järven maku, mutta ei se niin voimakas maku ole kuin voisi olla. Monesta järvestä tulee voimakkaampikin maku. 

Ja kala sopii paremmin kuin hyvin nykyiseen semi-paleoruokavaliooni. Itse söin hauen paistettuna vihannesten kera ja lapsille laitoimme perunaa ja kastiketta kalan kaveriksi.

Yksi lupaus vielä, minkä isi on tehnyt lapsilleen: Isi on myös luvannut kaikille lapsilleen (7), että viettää jokaisen kanssa ns. kaksitaan päivän heidän synttäreiden tiedoilla. Toivotaan, että onnistuu.

Mä olen viettänyt niitä kaksistaan päiviä näiden meidän yhteisten lasten kanssa, ja ne ovat lapsille erittäin tärkeitä. Aina ei pysty pitämään, vaikka kuinka haluaisi, mutta pääasia, että yrittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti