keskiviikko 13. elokuuta 2014

Paleo-ruokavalioa kokeiltu

Kesän aikan olen kokeillut paleoliittistä ruokavaliota ja miehenikin sai siitä pistoksen. Paleo sopii mm. vähärasvaisuutensa vuoksi hyvin kaltaisilleni sydänvaivaisille. Ensimmäisenä yhteisenä kokeiluna laitoimme kassler - lihaa sipulin, herneiden, kesäkurpitsan kanssa, suljimme uunipussiin ja suojasimme foliolla ja koko mahtava komeus maahan.


 Siis vanhanaikaista"rosvopaisti"menetelmää melkein seuraten tehty:
kaivettu kuoppa
paisti pohjalle
hiekkaa päälle suojaksi
kuuma hiillos päälle
ja kypsymään yön yli. Ja ai voi nam! Tuli kyllä niin hyvää, että! Eikä yhtään suolaa, eikä muita mausteita, vain lihan oma maku ja kasviksista tulleet maut. Ja ylimääräinen rasva "sulanut" kypsyessä rauhassa. Kakrutkin tykkäsivät.

oi, nomnom
 Seuraava paistoskokeilu meni överiksi. Ruvettiin ahneiksi ja lihasta tuli liian kuivaa, mutta kasvikset olivat niin hyviä.


Olen lisännyt tuohon oikealle "oma blogiluettelo" valikkoon kaksi aivan loistavaa paleosivua, toinen sivuista on englanniksi. Siinä tämän päivän kohdalla olevaa reseptiä aion kokeilla.

Kuten olen aiemmin valitellut kärsiväni turvotuksesta, pitäisi tämän ruokavalion tuoda helpotusta siihen asiaan. Jo aiemmin tekemäni päätös leivän poisjättämisestä on pitänyt ja myös se on helpottanut vähän turvotukseen, mutta ennen kaikkea ikävään kaasuttamiseen.

Tässä on tosi hyvä linkki aloittamiseen (itse luin sen vasta nyt )
http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti